Handleiding Elementor

1. ELEMENTOR INSTALLEREN

“Zorg ervoor dat het WordPress thema gereed is en samen met “WordPress pagebuilder” is geïnstalleerd. Ga in het WordPress-dashboard naar ‘Plug-ins’> ‘Nieuw toevoegen’ en voer ‘Elementor’ in de zoekbalk in. Klik vervolgens op de knop ‘Installeren’ en vervolgens op de knop ‘activeren”.

2. EEN NIEUWE PAGINA MAKEN

“Ga naar ‘Pagina’s’> ‘Nieuw toevoegen’ > ‘Titel toevoegen’.Klik vervolgens op de knop ‘Bewerken met Elementor”.

3. ACHTERGROND AFBEELDINGEN VERANDEREN

“Klik op een van de secties. Dit opent de sectie-instellingen in het linkerpaneel. Ga naar het middelste tabblad ‘Stijl’ en klik op de achtergrondafbeelding. Kies nu een andere afbeelding en druk op ‘Insert Media’. 

4. STRUCTUUR VAN ELEMENTOR LEREN BEGRIJPEN

“Elke Elementor-pagina bestaat uit secties, kolommen en widgets. Secties verdelen de pagina in horizontale rijen. Kolommen verdelen elke sectie in verticale kolommen en widgets worden binnen de kolom gesleept en verwijderd”.

5. ELEMENTOR BLOCKS

“Elementor blokken zijn vooraf ontworpen secties en templates die eenvoudig kunnen worden gecombineerd met verschillende elementen en plugins. Ideaal om snel een ​​complete en mooie website te maken”.

6. VERANDER LETTERTYPEN

“Ga naar een widget op de pagina en klik erop. Het opent de instellingen in het linkerpaneel. Ga naar het middelste tabblad ‘Stijl’ en schakel ‘Typografie’ in. Nu kunt u onder ‘Familie’ door de verschillende lettertypen bladeren en een andere lettertypefamilie kiezen”.

7. EEN WIDGET TOEVOEGEN

“In deze stap proberen we een nieuwe widget aan een pagina toe te voegen. Verwijder één van de widgets in het template die u hebt ingevoegd door op widget te klikken en vervolgens op het X-pictogram te klikken. Zoek vervolgens in het linkerdeelvenster naar de knop widget en sleep deze naar het lege gebied waar u zojuist de widget hebt verwijderd”.

8. SECTIES 100% BREED MAKEN

“U kunt elke pagina of sectie in de volledige breedte maken door naar Sectie> Lay-out te gaan en dan bij sectie volledige breedte Ja te schakelen. 

9. RESPONSIVE WEBDESIGN

“Met responsive webdesign van deze pagebuilder past je website zich vloeiend aan, aan het apparaat waarop iemand hem bekijkt.”

10. VOEG EEN TEMPLATE TOE

“Je moet nu in de Elementor-editor zijn. Klik op ‘Sjabloon toevoegen’ en maak een keuze uit het brede scala aan gratis en betaalde templates”.